Meesterlijke keuze: kies voor groene energie

minder.nl

Wanneer je zakelijke energiecontract afloopt en je op zoek bent naar een nieuw contract is het maken van een écht meesterlijke keuze op het gebied van energie lastig. Hoe kies je nou de beste energiedeal en hoe weet je waar je zo’n aanbieding voor zakelijke energie kunt vinden? We kunnen je in ieder geval al vertellen dat de keuze voor zakelijke groene energie vandaag de dag beter is dan wederom kiezen voor grijze energie. Grootzakelijk energie vergelijken of MKB energie vergelijken kun je dus het beste doen bij energieleveranciers die groene energie leveren. In dit artikel vertellen we je meer over waarom je voor groene zakelijke energie moet kiezen.

Groene energie is beter voor het milieu

De belangrijkste reden waarom je voor groene energie zou moeten gaan, is omdat het veel beter voor de wereld is dan de grijze energie waar de meeste mensen nu nog gebruik van maken. Wat veel mensen niet weten, is dat grijze energie wordt gehaald uit fossiele bronnen die op een dag op kunnen gaan. Bij de productie van die grijze energie komt ook nog eens veel CO2 vrij, een stof die schadelijk is voor de wereld. Kijken we naar groene energie dan zien we dat de productie ervan veel milieuvriendelijker is en dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke bronnen. Groene energie wordt namelijk samengesteld door de kracht van zonnestralen, de kracht van wind of waterkracht. Alleen daarom al is de keuze voor zakelijke groene energie meesterlijk, omdat het veel beter is voor het milieu en de wereld.

Geld besparen met groene energie

Wat hierbij mooi meegenomen is, is het feit dat je met groene energie uiteindelijk flink wat geld kunt besparen. Veel mensen denken dat groene energie juist duur is. Bedrijven in Nederland die aan kunnen tonen dat ze duurzamer willen ondernemen met behulp van groene energie kunnen rekenen op de hulp van de Nederlandse overheid. Er zijn diverse vergoedingen en subsidies beschikbaar waarmee je geld kunt besparen op deze bewuste keuze. Besluit je om je eigen zakelijke groene energie op te wekken met bijvoorbeeld behulp van zonnepanelen of een windturbine? Dan kun je na een aantal jaren al gebruik maken van ‘gratis’ energie. Ook hierbij zijn er verschillende subsidies beschikbaar. Op Minder.nl lees je meer hierover.

Meer klanten door duurzame keuze

Waarom de overstap op groene energie nog meer een meesterlijke keuze is, is omdat je hiermee kunt aantonen dat je duurzaam onderneemt. Wist je dat klanten liever gaan voor een bedrijf waarbij verantwoord en groen ondernemen hoog in het vaandel staat dan voor een bedrijf dat dit niet heeft? Er zijn allerlei manieren om duurzaam te ondernemen, maar wanneer je niet precies weet waar je moet beginnen zit je met groene zakelijke energie in ieder geval al goed. Het fijne hiervan is dat je op kantoor geen verschil merkt wat betreft stroom: de stroom uit het stopcontact blijft precies hetzelfde. Het verhaal erachter zorgt ervoor dat je net als vele andere ondernemers een handje helpt om de wereld te verbeteren – en om klanten te behouden en eventueel zelfs te verkrijgen.

About

No Comments

Leave a Comment