Meesterlijk besparen op je zakelijke energie met deze tips

zakelijke energie

Nu het nieuwe jaar al even aan de gang is, is de kans groot dat je voor je bedrijf op een rij hebt gezet op welke punten je kunt besparen. Een van de meest gemakkelijke manieren om geld te besparen binnen je onderneming is door je zakelijke energie onder de loep te nemen. Wat veel ondernemers niet weten, is dat je jaarlijks veel geld kunt ‘winnen’ op het gebied van je zakelijke energierekening. De meeste mensen blijven bij hun oude en vertrouwde energieleverancier wanneer er eenmaal een contract is afgesloten. Dat is wat betreft geld het minst verstandige wat je kunt doen. Hoe je kunt besparen op je zakelijke energie lees je in dit artikel.

Constant energie vergelijken voor de beste deal

Zit je eenmaal bij een energieleverancier dan is de kans groot dat wanneer je tevreden bent je daar ook gewoon een paar jaar blijft. In eerste instantie lijkt dat hartstikke logisch, maar kijk je naar je totale kostenplaatje dan mag daar waarschijnlijk wel wat af. Veel mensen weten niet dat je veel geld kunt besparen wanneer je ieder jaar energieleveranciers met elkaar vergelijkt en overstapt. Op die manier pak je namelijk altijd de beste deal. Energiebedrijven willen dolgraag nieuwe klanten in hun bestand en zullen dan ook jaarlijks blijven strooien met aanbiedingen. Dit soort aanbiedingen zijn altijd veel goedkoper dan wanneer je bij je huidige leverancier blijft. Daarom raden we je aan om jaarlijks te blijven vergelijken. Op Energie-Zakelijk.nl vind je een handige vergelijkingstool waarmee je binnen no time weet welke aanbieding het beste is voor jouw bedrijf.

Stap over op een slimme meter

Een andere gemakkelijke tip die je kunt opvolgen, is het overstappen op een slimme energiemeter. Steeds meer bedrijven profiteren van de voordelen van zo’n meter. Dit slimme apparaatje is op zo’n manier ingesteld dat het op basis van je verbruik precies kan zien in welke ruimte je precies energie verbruikt. Op die manier krijg je een goed inzicht in wat je waar verbruikt; daar kun je weer op inspelen door energiebesparende maatregelen te treffen. Misschien wist je voor de slimme meter helemaal niet dat er in de kantoorruimtes ontzettend veel energie werd verbruikt. Nu je daarvan op de hoogte bent, kun je gemakkelijker stappen ondernemen om energievreters weg te halen of om bewuster met je energie om te gaan. Zo bespaar je eenvoudig en snel op je energierekening.

Denk eens aan groene stroom

Tot slot raden we het aan om eens te kijken naar de mogelijkheden voor groene zakelijke energie. Steeds meer bedrijven stappen over op groene stroom en dat is niet voor niets. De Nederlandse overheid stimuleert bedrijven om duurzamer te ondernemen, waarbij de overstap op groene energie gemakkelijk is gezet. Omdat er steeds meer vraag is naar duurzame stroom komen er alsmaar meer energiebedrijven bij die dergelijke energie leveren. Wanneer je bekend bent met het vraag en aanbod principe weet je dat in dit geval groene energie goedkoper wordt. Tel daarbij op dat de overheid diverse subsidies heeft vrijgesteld voor bedrijven die energiebesparende stappen ondernemen en je hebt een lagere energierekening. Mooi meegenomen is natuurlijk het feit dat je ook nog eens goed bezig bent voor een betere wereld.

About

No Comments

Leave a Comment