Geen taboe, maar depressie

Sombere gevoelens, nare gedachtes en een zinloze houding. Dit zijn slechts een paar kenmerken van depressiviteit. Bij een depressie heb je alleen nog maar van zulk soort negatieve gedachtes. Dit kan een grote impact op je leven hebben. Bijna 20 procent van alle volwassenen in Nederland en België krijgt ooit in zijn of haar leven te maken met een depressie. Helaas wordt het nog steeds niet serieus genoeg genomen door een heleboel mensen. Wat is depressie nou eigenlijk? En hoe behandel je depressiviteit? Lees snel verder om hier meer over te weten te komen!

Wat is het?

Een depressie is een aandoening waarbij iemand vaak last heeft van negatieve stemmingswisselingen. Je hebt geen zin meer om leuke activiteiten in te plannen, je bent het liefst alleen en ontwijkt zelfs het bijzijn van andere mensen. Daarnaast functioneer je ook slechter op lichamelijk en verstandelijk gebied. Je functioneert doorgaans ook slechter op lichamelijk en cognitief gebied. Je hebt geen kracht om dingen te ondernemen en blijft het liefst de hele dag in bed. Een depressie is daadwerkelijk een ziekte waar veel mensen aan lijden. Hoe behandel je dan een depressie?

Wat nu?

Een depressie kan verschillende aanleidingen hebben. Zo kan iemand depressief raken door het overlijden van een geliefde, maar ook door bijvoorbeeld het verliezen van een baan. Aangezien je het moeilijk aan ziet komen, is het voorkomen van een depressie daarom erg lastig. Het behandelen daarentegen is wel mogelijk, maar wederom verschilt dit per persoon. Mensen die lijden aan een depressie zoeken vaak een uitweg van alle negatieve energie. Een veelvoorkomende daad die door deze mensen met een depressie wordt uitgevoerd is het gebruik van drugs. Dit komt mede doordat verschillende soorten drugs je vaak uit de realiteit helpen te ontsnappen. Overmatig gebruik kan helaas nare gevolgen met zich mee brengen. Wil je toch graag stoppen met drugs? Maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? SolutionS kan je daar zeker een handje bij helpen!

Depressie komt vaker voor dan welke andere psychische aandoening dan ook. Toch wordt er vaak lacherig en onserieus naar gekeken. Het is tijd dat we dit taboe van ons afslaan en depressie bespreekbaar maken!

About

No Comments

Leave a Comment