De perfecte plek voor jouw game PC samenstellen: hoe dan?

De juiste game PC samenstellen: hoe doe je dat? En dan heb ik het niet eens zo zeer over de interne logica van de computer zelf, maar meer over de ruimte waarin je gamet. Hoe je bureau staat, wat voor licht je hebt (behalve je schermlicht, beste gamers), de stoel onder je kont, je koptelefoon. Die dingen maken allemaal verschil. Dus, vandaag kijken we naar hoe we de perfecte plek voor je game PC samenstellen.

Verlicht jezelf

Heb je ooit nagedacht over wat voor effect licht op je heeft? Van lichamelijke tot geestelijke consequenties, het zit soms allemaal in het soort licht dat je hebt. Warm licht, bijvoorbeeld rood zorgt er bijvoorbeeld voor dat je impulsiever wordt, dat je hartslag omhoog gaat, maar je wordt er ook sneller moe van. Van koud licht, meestal blauw, wordt je rustig, kalm, en blijf je langer wakker. Laptops hebben bijvoorbeeld ook een gelige stand, omdat je anders nog een uur opblijft door het blauwe licht van je laptopscherm. Ook zijn er daglichtlampen die het licht van de zon simuleren, zodat je lichaam het idee blijft hebben dat het zonlicht binnen krijgt. Doe dus een beetje onderzoek naar het soort licht dat jij graag in je kamer wilt. Als je die 24 uurs marathon wilt halen, dan is rood licht misschien wel je downfall. Maar als je nog even een uurtje wilt gamen en dan meteen lekker wilt slapen, dan is blauw licht niet goed voor je. Dit is allemaal goed om over na te denken wanneer je de perfecte plek voor je game PC samenstellen belangrijk vindt.

Zit je goed?

Ook is je algehele zitpositie belangrijk. Hoe ver zit je van het scherm? Te dichtbij en je ogen worden moe, maar te veraf net zo goed. Zit je recht, of vaak onderuitgezakt? Je lichaam houdt een houding veel langer vol als het een goede, natuurlijke houding is. een rechte rug is hierbij eigenlijk essentieel. Ga dus eens op je gamestoel zitten en voel eens hoe je zit. Staan je voeten op de grond of kan je alleen met je tenen de vloer aanraken? Als dat laatste het geval is moet je stoel waarschijnlijk iets lager. Nu, leg je handen eens op je game PC. Gaat dit makkelijk, of moet je dan naar voren hangen en je rug buigen? Een goede zitpositie is ontzettend belangrijk als je de ideale plek voor je game pc samenstellen graag wilt bereiken.

Denk dus niet alleen goed na over de gear die je hebt, maar ook over alle omstandigheden buiten je console en awesome koptelefoon. Hoe is je stoel? Hoe is de ruimte verlicht? Oh, en vergeet niet te hydrateren. Game ze!

About

No Comments

Leave a Comment